top of page

Over mij

Ik ben Renée van Eijk, coach, leraar en zelf benoemd onderwijsinspirator, gevestigd in Rotterdam. Positief, vrolijk, enthousiast, kritisch, snel en gericht op ontwikkeling. 

Ik was kleuter toen ik luidkeels verkondigde dat ik juf wilde worden. Net als elk kind wisselde ik nogal maar toch kwam ik na journalist, stewardess, psycholoog en fotomodel elke keer weer terug bij de ambitie om het onderwijs in te gaan. 

De eerste 10 jaar van mijn onderwijscarrière stond ik fulltime voor de klas. Ik ben vanaf het begin erg leergierig geweest. Ik had het geluk om voor een leidinggevende te werken die goed op de hoogte was van nieuwe ontwikkelingen. Ze stimuleerde het team ook om zich te professionaliseren en daar heb ik altijd gretig gebruik van gemaakt. 

Tijdens mijn voorzitterschap van de stichting Leraren met Lef ontdekte ik mijn podiuminteresse. Spreken over onderwijs en daardoor anderen enthousiasmeren is geweldig!

In 2014 werd ik genomineerd voor Leraar van het jaar, een wervelend traject. Een jaar later werd ik gevraagd om deel te nemen aan de commissie onderwijs2032. Door al deze kansen leerde ik presenteren, workshops geven en dacht ik veel na over onderwijs. 

Mijn interesse richtte zich steeds meer op het sterker maken van leraren zelf. Meedenken in beleid is mooi, leraren helpen beter en gelukkiger te worden in hun dagelijkse onderwijspraktijk is nog veel mooier. 

Naast het werken vanuit mijn eigen bedrijf werk ik voor het Rotterdamse bestuur van de openbare scholen, stichting BOOR. Ik begeleid daar alle startende leraren in hun eerste, tweede en derde jaar na de opleiding. Ik observeer, geef voorbeeldlessen en organiseer inspiratiesessies over een breed scala van onderwijsoverkoepelende  onderwerpen. 

Je hebt altijd een keuze. Elke dag. Op elk moment. In elke les. Leraren helpen zich bewust te worden van de keuzes die ze hebben vind ik belangrijk. We zijn rolmodellen en zijn van onschatbare waarde. Jezelf ontwikkelen is nodig. Omdat het niet alleen je eigen wereld verrijkt maar ook die van je leerlingen. Elke dag weer. 

In 2019 en 2020 schreef ik een aantal onderwijsblogs voor Bureau ICE. Klik op de link om door te gaan naar de pagina waar deze verzameld staan.

200521%20Renee%20van%20Eijk3369_edited.j
bottom of page