top of page

Webinar

Coaching

Leuk dat je interesse hebt om één van mijn interactieve webinars te volgen! Een webinar zie ik als een online inspiratiesessie. Een inspiratiesessie waarvoor je niet aangesloten hoeft te zijn bij een school, bestuur of onderwijsorganisatie maar waar je aan kan deelnemen omdat jij als leraar of onderwijsbetrokkene zin hebt om je te ontwikkelen en te enthousiasmeren over bepaalde onderwerpen. 

 

Door het jaar heen zijn er over verschillende onderwerpen webinars te volgen. Hieronder zie je welke webinars dat zijn. Op Instagram vind je berichten met reviews van deelnemers.  

In de webinar EDI midden- bovenbouw loop ik het EDI model langs. Per fase geef ik uitleg over de kenmerken van de fase en praktische tips over het inzetten van deze fase in de klas. Als je deelneemt aan deze webinar word je uitgenodigd om een les op te sturen die je de week erna in EDI stijl wil geven. Deze les gebruik ik voor de voorbereiding van de webinar en ter illustratie van de tips en informatie. Zo heb je ook echt iets aan de webinar de dag erna in de klas. 

In de webinar Leesmotivatie gaat het over plezier in voorlezen én over plezier in zelfstandig lezen van je leerlingen zelf. Iedereen in het onderwijs weet wat het belang is van lezen, het heeft een positief effect op de woordenschat, de algemene kennis en het begrijpend lezen. Toch lijkt het in de praktijk soms lastig om onze leerlingen met plezier naar een boek te laten grijpen of te laten luisteren. In deze sessie krijg je tips om het zelfstandig lezen aantrekkelijker en het voorlezen nog leuker te maken. Daarnaast krijg je ook een aantal boekentips mee om in je klas mee aan de slag te gaan. Interessant voor onderwijsbetrokkenen van alle groepen!

In de webinar EDI bij de kleuters gaat het over de toepassing van het EDI model in een kleuterklas. Ik loop het EDI model door en bekijk per fase hoe het aanbod tijdens zo'n les er uit ziet als je les geeft aan de kleuters. Ik denk namelijk dat het heel goed mogelijk is om het EDI model toe te passen bij deze doelgroep. Het kan de leraar en de leerling ontzettend veel opleveren om de stappen te doorlopen. Je krijgt de kans om één of meerdere lessen op te sturen voorafgaand aan de webinar. Ik gebruik deze lessen tijdens mijn webinar om te laten zien hoe ik een EDI les vormgeef bij de kleuters. 

In de webinar Denksleutels geef ik uitleg over de achtergrond en gedachtes bij de denksleutels. Ik zet je aan het denken doordat je zelf ook aan de slag gaat met opdrachten die aanzetten tot creatief, analytisch en praktisch denken. Dit is elke keer een kort onderdeel van de denksleutel. Ik wil je er namelijk puur kennis mee laten maken en het zelf laten ervaren maar vooral veel sleutels meegeven. Ik behandel er minimaal 8 in deze webinar!

Tijdens de webinar Close reading bereid ik samen met Nadia Kuipers live een boek voor volgens de CR methodiek. We geven algemene informatie over Close Reading en laten per boek minimaal drie sessie reeksen zien. Per sessiereeks bieden we een leesdoel, tekstgerichte vragen, instructie en begeleide inoefening tips en een (schriftelijke) verwerking. Plus informatie over de schrijver en tips voor gerelateerde teksten. Het boek van tevoren lezen is uiteraard niet verplicht maar helpt wel enorm bij het volgen van de webinar.  

De webinars starten om 19:30 uur. Ik plan 75 minuten voor de webinar met een uitloop van maximaal 15 minuten. Na aanmelding ontvang je automatisch een mail met praktische informatie over de webinar. Je betaalbewijs ontvang je in een aparte mail binnen 48 uur. Twee dagen voor de geplande webinar ontvang je een mail met de link voor Teams én een document om uit te printen dat je nodig hebt tijdens de online sessie. 

Renee-30.jpg
Renee-33.jpg

Aanmeldformulier voor de online inspiratiesessie (webinar). 

Aan welke online inspiratiesessie wil je deelnemen?

Leuk dat je je hebt aangemeld voor een van mijn webinars! Binnen 24 uur ontvang je een mail met praktische informatie over deelname. Apart daarvan ontvang je een mail met een betaalbewijs.

Ja ik wil een webinar bijwonen! 

 

Er staan meerdere webinars op de planning. Deelname kost per webinar € 19. Je ontvangt direct informatie over je aanmelding. Binnen 48 uur ontvang je een betaalbewijs. Deze kan je mogelijk gebruiken om de kosten te declareren bij je leidinggevende. 

 

Voor vragen mail naar vaneijkrenee@gmail.com of stuur een bericht op Instagram.  

Bij aankoop ga je akkoord met de algemene voorwaarden. 

Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

bottom of page