top of page

Team training

Coaching

Ik train teams in het werken met de methodiek Close Reading, het toepassen van de technieken Teach like a champion en in het goed invulling geven aan het EDI lesmodel.

Hoe start een volledig traject? 

Een traject teamtraining start met een online/telefonisch intakegesprek waarin de beginsituatie, de te verwachten resultaten en de loop van het traject worden besproken.

 

En dan?

De meeste trajecten starten met een studiemomentMijn studiedagen kenmerken zich door positiviteit en enthousiasme. Ik wissel theorie af met praktijkvoorbeelden en nieuwe kennis met interactieve werkvormen. Hierbij maak ik gebruik van filmbeelden van mijn eigen ervaring voor de klas. 

Ik zet leraren aan het denken, spreek hen aan op eigen kunnen en inspireer om dat wat ik vertel direct in de praktijk toe te passen.

Renee-25.jpg
renee mei 24-98_edited.jpg
renee-59_edited.jpg

Verloop van het traject

Na het studiemoment volgt een ronde observaties. Ik geef feedback op dat waar de training om draait. Daarnaast is er altijd ruimte voor persoonlijke kijkvragen van de leraar. Teach, CR en EDI staan namelijk nooit helemaal los van wat er speelt in een klas.

 

Na de observaties volgt een studiemoment om in te gaan op dat wat mij is opgevallen tijdens de eerste ronde klassenbezoeken.  

Daarna ga ik de klassen in om les te geven terwijl de leraar van de groep meekijkt. De voorbeeldlessen zijn een redelijk uniek onderdeel van de teamtraining. De leraar geeft aan wat voor les hij/zij van mij wil zien, welk leerkrachtgedrag hij/zij terug wil zien en waar de focus op moet liggen tijdens de les, in lijn met de teamtraining. 

Het eerste jaar sluit ik af met een studiemoment. 

Na het eerste jaar

Mijn trajecten zijn altijd op maat. In overleg geven we jaar 2 en eventueel jaar 3 vorm. Onderdelen van het traject zijn dan ook weer studiemomenten, observaties en voorbeeldlessen. Waar inhoudelijk de focus ligt is afhankelijk van de behoeftes van de school en het team. 

In het eerste jaar wijs ik een aantal leraren aan die de stof snel en goed oppakken, met het doel dat zij steeds meer de kar trekken in het verdere verloop van het traject. Ik neem hen mee in hoe ik train en begeleid hen bij het vormgeven van de werkgroep. 

renee mei 24-43_edited.jpg

Kosten

Mijn prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten á € 0,23 per km. 

Dag training/observaties/voorbeeldlessen           € 1100

Dagdeel training/observaties/voorbeeldlessen   € 650 

Extra trainer                                                                   € 500 tot € 1100

(afhankelijk van invulling en trainer)

Inspiratiesessie van 1,5 tot 2 uur                                € 500

Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Ilona van Oers (Teach coördinator en leraar op basisschool de Vincent in Etten Leur): ‘De enthousiaste manier waarop Renée haar verhaal bracht en de theorie direct koppelde aan de praktijk, gaf ons een echte boost’

Wil je het hele interview lezen met Ilona over  het traject Teach like a champion op IKC de Vincent?

ikc vincent.png
bottom of page